WebDollar – Coin of the Internet – The Newest Internet Cryptocurrency

Hi, folks!
It’s been long time since I haven’t posted anything on the blog.
Today I write a short article about a new open source project I’ve enjoyed short time ago.

WebDollar

It’s about WebDollar, a project started by Ionuț Budișteanu, who was a faculty colleague of mine and other passionate people.

The main points of WebDollar and what it brings new to the world of cryptocurrencies:

 • it’s easy to use for everyone, a plug-n-play cryptocurrency, without any software downloads or installation
 • start mining right now – as I said, you will have to press a button and start mining in your browser – because Internet coin
 • your wallet it’s accessible in your browser, crypted and secured and NOT saved in any cloud database or something like that – you can view/send and receive webdollars very fast (15 seconds maximum wait time) and create new wallets with one click
 • mine with your mobile/tablet or anything that run JavaScript
 • small size of data downloaded in browser (under 5 MB) then it’s lightest as light
 • ASIC resistant – we want to keep people together by offering an referral system and not giving them the big shark impression (those which use specialised mining machines earn a lot and others a little) – everyone will earn as they will invite others to mine in their pools
 • embed and earn – if you have a website and want to monetize it’s content then you will simply embed WebDollar script into your page and earn – without intrusive ads
 • full anonymity  – no cloud database, no software downloads – much better anonymity than bitcoin and ethereum
 • small fees but smaller as transaction value increases – fees inversely proportional to transaction value

WebDollar References

You can fork the project here, on Github.

WebDollar White Paper can be found here.

Also, the telegram group and facebook if you didn’t get them from website.

Thank you for reading and we are inviting you to follow WebDollar’s website timeline for further infos and news.

Update 16.01.2018 : I have left the WebDollar project.

Silviu Stroe
I'm Silviu and I run Brainic, a mobile-focused software agency. I'm also a member of Nokia and Yahoo wall of fame. My interests are in low-code/no-code development and bleeding-edge technologies.

34 thoughts on “WebDollar – Coin of the Internet – The Newest Internet Cryptocurrency”

 1. Ceau Silviu! Daca esti dragut sa ma lamuresti si pe mine cat se poate de succint: se merita sa investesc in WebDollar? Daca da, cand va fi lansat si de unde voi putea achizitiona moneda? Daca ai timp si doresti, ti-as fi recunoscator daca mi-ai oferi mai multe informatii privitoare la criptomoneda. Multumesc frumos! Toate cele bune!

  1. Salut, Marius!
   După cum probabil ai văzut, nu mai fac parte din proiect.
   Din ce avea de gând Ionuț, vei putea cumpăra în primă instanță WEBD printr-un exchange propriu, iar ulterior va fi disponibil și pe alte exchange-uri.
   Te poți documenta în legătură cu celelalte aspecte pe grupul de telegram menționat în articol, unde băieții îți vor răspunde probabil la celelalte întrebări.
   Pentru puțin!

  2. Marius, aceasta criptomoneda este un shitcoin. Este facuta de niste oameni care nu au niciun fel de experienta. Singurul lor scop e sa pacaleasca fraierii sa cumpere, nu te lasa pacalit.

    1. Bineinteles ca m-am uitat pe whitepaper si pe github.
     Acel paper pe care tu il numesti ‘stiintific’ este o mizerie ordinara plina de buzzwords si fara niciun fel de substanta.

     Calitatea codului este extrem de scazuta si ma indoiesc ca niste programatori din categoria ‘php si mysql’ au capacitatea de a intelege de ce criptografia nu se implementeaza in Javascript. La fel cum probabil nimeni nu si-a pus vreo intrebare despre liniile de mai jos (nu zic ca e vulnerabil):

     for (let i=0; i<initialHash.length; i++)
     if (initialHash[i] !== myHash[i])
     return false;

     Urmarind videourile de pe youtube (startupcafe, d10e), cat si diversele stiri aparute online pe diverse siteuri de calitate inferioara este foarte clar ca nu faceti decat sa regurgitati lucruri citite de pe internet fara sa le intelegeti.

     Pentru 'investitori': nu este decat un 'confidence-trick', dar daca nu intelegeti diferenta dintre investitie si specula meritati sa va pierdeti banii.

     Eu as fi dispus sa pariez pe faptul ca Webdollar nu va valora nimic si ca 'investitorii' isi vor pierde toti banii in urma ICO-ului. Daca sunteti interesati de un astfel de pariu, va astept sa discutam.

     Inchei cu un citat pentru marele intelectual Adrian Stratulat:
     "Money demands that you sell, not your weakness to men’s stupidity, but your talent to their reason;"

     1. Daca ai fi fost mai atent ai fi observat ca nu va fi un ICO clasic cum spui tu mai sus, dovada ca vorbesti in necunostinta de cauza. Daca ai fi fost membru pe grupul de telegram ai observat ca va fi un exchange si un peer-to-peer exchange.
      Legat de codul analizat de tine, are doar scop local.
      Sa numesti “mizeri e ordinara” un paper dupa ce o sa creezi tu unul mai bun.

     2. PS: Alt exemplu ca vorbesti in necunostiinta de cauza: Creatorii WebDollar au si alte proiecte la activ din care ai putea observa ca nu sunt “programatori din categoria ‘php si mysql’ ” cum ii numesti tu. Motivatia pentru a crea WebDollar in nodejs e cresterea utilitatii monedei. E mult mult mai usor sa creezi o moneda intr-un limbaj ca C++/C#/Java.

     3. Sunteti penibili, habar nu aveti ce vreti sa faceti. Incercati sa aburiti lumea: “Vom face un ICO acceptand Bitcoin si Ethereum, dar va fi lansata inainte deci nu este un ICO”.
      Va fi un exchange, adica un loc unde sa vindeti webdollar naivilor.
      Pe site scrie “We plan an ICO by offering WebDollar genesis rewards.”, o tentativa de inducere in eroare, deoarece genesis blockul va fi lansat inainte de ICO. Practic vreti sa vindeti monede preminate (fara valoare, scam pe fata).

      “e cresterea utilitatii monedei.” este o aberatie, probabil scoasa de Adrian Stratulat care vad ca este “specialized blockchain applications”.

      Sa va explic cum functioneaza lucrurile: Javascript => Implementare nesigura a algoritmilor criptografici => moneda fara securitate => utilitare ZERO
      De altfel, e clar cat de inutila este Webdollar daca la lansarea exchangeului trebuie sa ai Bitcoin si Ethereum, cu care sa cumperi apoi Webdollar.

      Nu este nevoie sa fac eu un paper mai bun, te rog sa incarci lucrarea ta pe https://arxiv.org/ sa vedem ce spune comunitatea de peer-review.

      Expresiile de tipul “Daca ai fi fost membru pe grupul de telegram” sunt sigur ca o sa mearga foarte bine dupa lansarea exchangeului si a schemei ‘pump-and-dump’.

     4. Hai sa iti explic eu cum stau treburile ca vad ca te dai prea expert, VB:
      1. Marea problema a monezilor virtuale actuale e lipsa utilitatii, ele fiind folosite in principal pentru specula. De aici rezulta necesitatea unei monede virtuale cu utilitate si care sa poata fi folosita de toata lumea, asta implicand moneda in browser.
      2. Daca ai avea habar despre crypto monede ai vedea ca mai sunt alte proiecte de monede virtuale in browser, cei drept care ofera mai putin decat va oferi WebDollar, monede care sunt privide bine de oameni si acceptate ca fiinf revolutionare.
      3. Daca ai fi in cunostinta de cauza, ai vedea ca planul WebDollar este sa ofere si posibilitatea de cumparare cu cardul, BTC si ETH sunt doar primele folosite pentru o integrare mai rapida.
      4. Legat de pump and dump, iar nu esti in cunostinta de cauza. WebDollar evida pump and dump prin mining pooluri, sistemul evitand centralizarea aparuta in cazul Bitcoin datorata ASIC-urilor.

      Majoritatea criticilor tale sunt in necunostinta de cauza. Daca ai sugestii de tip “rau necesar” ai putea sa le scrii pe grupul de telegram, WebDollar.

     5. 1. Nu exista utilitate, exista pret, care vine din cerere si oferta, care la randul lor vin din securitatea retelei, care la randul ei vine pentru ca exista mineri. ‘Marea problema’ este doar in capul tau si incerci sa ii convingi si pe altii de prostia ta.

      2. Hai sa fim obiectivi si sa lasam la o parte ce pareri au unii oameni (necunoscatori de altfel) despre alte crypto monede din browser. Nu este absolut nimic revolutionar la cryptomonedele in brower, este un foarte mare regres in aceasta zona pentru ca au aparut tot felul de escroci ca voi.

      3. Bullshit, plata cu cardul e la fel de usor de integrat ca Bitcoin si Ethereum pentru oameni competenti. De ce nu spuneti adevaratul motiv pentru care NU o sa existe niciodata plata cu cardul pentru Webdollar: faptul ca exista institutii precum “securities and exchange commission” care urmaresc astfel de scammeri.

      4. Pump and dump nu are nicio legatura cu mining pools, ci de faptul ca vreti sa creati hype in perioada (lansare mainnet – lansare exchange), adica pump, iar odata cu lansarea exchangeului va fi dump-ul. Voi vorbiti de centralizarea Bitcoin si incercati sa vindeti monede preminate printr-un exchange privat.

     6. VB din afirmatiile tale se deduce faptul ca si Bitcoin a fost preminat si ca Bitcoin este un scam. Genesis-ul si primele sute blockuri au fost minate de SATOSHI NAKAMOTO nu de catre mineri. Satoshi a fost primul mineri timp de 8 luni de zile. Cum poti sa lansezi un blockchain fara ca primul block genesis sa fie creat de dezvoltatorii codului sursa.

      Referitor la codul sursa. Proiectul are peste 30,000 lini de cod in 3 luni de zile. Tu ce ai scris in viata ta?

      Tu ai citit vreodata vreo functie criptografica? Ai studiat vreuna inainte sa comentezi aberatii? Deobicei fuunctile criptografie lucreaza pe 2^256 si sunt vulnerabile la calculatoare quantice.

      Cum naiba poti sa scrii altfel ca sa verifici 2 hashuri daca sunt diferite?

      for (let i=0; i<initialHash.length; i++)
      if (initialHash[i] !== myHash[i])
      return false;

      Sa mor eu daca poti scrie altfel codul aceasta si sa fie mai eficient. Este aproape atomic, tinand cond ca initialHash si myHash au acelasi lungimi si sunt reprezentate pe 32 bytes.

      Esti praf fratele meu.

 2. VB din afirmatiile tale se deduce faptul ca si Bitcoin a fost preminat si ca Bitcoin este un scam. Genesis-ul si primele sute blockuri au fost minate de SATOSHI NAKAMOTO nu de catre mineri. Satoshi a fost primul mineri timp de 8 luni de zile. Cum poti sa lansezi un blockchain fara ca primul block genesis sa fie creat de dezvoltatorii codului sursa.

  Referitor la codul sursa. Proiectul are peste 30,000 lini de cod in 3 luni de zile. Tu ce ai scris in viata ta?

  Tu ai citit vreodata vreo functie criptografica? Ai studiat vreuna inainte sa comentezi aberatii? Deobicei fuunctile criptografie lucreaza pe 2^256 si sunt vulnerabile la calculatoare quantice.

  Cum naiba poti sa scrii altfel ca sa verifici 2 hashuri daca sunt diferite?

  for (let i=0; i<initialHash.length; i++)
  if (initialHash[i] !== myHash[i])
  return false;

  Sa mor eu daca poti scrie altfel codul aceasta si sa fie mai eficient. Este aproape atomic, tinand cond ca initialHash si myHash au acelasi lungimi si sunt reprezentate pe 32 bytes.

  Esti praf fratele meu.

    1. Ma bucur ca cei din comunitatea Webdollar si-au dat in sfarsit arama pe fata.
     Pe termen scurt, obiectivul meu este atins. Stati linistiti, sunt cu ochii pe voi.

     1. Tu nu realizezi ca pentru un scam nimeni nu ar face un efort atat de mare ca sa scrie o moneda de la zero? E prea greu pentru creierul tau genial sa intelegi asta? Ca sa faci un scam probabil faci un fork, nicidecum nu scrii un protocol de la ZERO.
      Inca ceva, nu toata lumea e capabila sa scrie un protocol crypto de la zero. Ai putea sa contrazici comunitatea webdollar daca ai fi implementat tu ceva mai complicat….
      In stilul asta tu poti sa critici orice proiect….poti gasi in orice proiect cod care nu iti place tie, poate chiar in kernelul de linux.

     2. “pentru un scam nimeni nu ar face un efort atat de mare ” fals, atata timp cat vor exista castiguri mai mari din scam fata de munca depusa, intotdeauna vor exista.
      Daca tu crezi ca 6 luni de munca e mult (de fapt nu stiu la ce sa ma astept de la cineva care numara productivitatea in numar de linii de cod Javascript) esti foarte naiv. Exista fraude in care s-a investit mult mai mult in manipulare (voi sunteti la inceput cu 2 videori pe youtube, cate aparitii pe libertarea.ro, etc.), vezi BitConnect.

      Din nou argumentul cu “daca tu nu poti sa faci nimic mai bun inseamna ca ce am facut eu e bun”.
      Atata timp cat vreti sa faceti ICO, sa vindeti printr-un exchange si sa preminati, datoria mea e sa spun oamenilor ce cumpara.

     3. Eu nu fac parte din comunitatea WebDollar, dar tu ce postezi sunt numai ineptii. Baietii de la WebDollar fac treaba foarte buna. White Paperul este foarte bun stiintific. Exista vreo problema? Dovedeste problema in White Paper, daca esti atat de destept @VB.

      Posibil tu vei argumenta ca si White Paper-ul lui Satoshi e un gunoi ca nu e publicat nu stiu pe ce site si nu il ia nimeni in considerare sau vreo Universitate. Asta e diferenta: voi cu universitatea vs lumea cripto de inventeaza lucruri practice si le implementeaza in proiecte reale.

     4. Datoria ta e sa te documentezi bine, nu sa arunci cu noroi in necunostinta de cauza.
      Esti vreo entitate juridica de poti sa spui tu ce e scam si ce nu ? Nu ai calitatea asta, deci orice pronuntare de-a ta nu are valoare.
      PS: Daca va fi scam cei din WebDollar vor fi pedepsiti ca cei de la BitConnect(in caz ca nu ai auzit ca vor fi cercetati penal pentru scamul lor).
      Ai vorbit despre cei de la BitConnect ca au muncit si au investit mult timp si multi bani intr-un scam. E o mare diferenta: BitConnect a beneficiat de multe resurse pentru a frauda, astfel si-a permis sa investeasca pentru un scam.
      Astept sa imi spui cum iti dai tu seama ca o moneda e sau nu un scam? Daca esti expert banuiesc ca ai stiut si ca BitConnect va fi un scam? Astept o lista cu toate monedele pe care tu le consideri scam.
      Din ce arati tu stii doar sa fii carcotas, probabil fara sa fi facut vreodata ceva important in viata ta.

     5. Alt argument pentru tine, expertule in crypto:
      Daca analizezi bine situatia ai sa vezi ca fondatorul WebDollar are o imagine de persoana publica foarte buna in comunitatea stiinticica si nu si-ar permite sa o strice printr-un scam cu WebDollar.
      Foloseste-ti putin cunostintele sa te documentezi despre fondatorul WebDollar si o sa iti dai seama ca scopul monedei nu este sa fie un scam.
      PS: Uita-te putin la videoclipul asta https://www.youtube.com/watch?v=mfz05sMFKJk si apoi mai gandeste-te ce afirmatii faci. El a reprezentat cu siguranta mai bine Romania decat o faci tu. Tu ai doar o mentalitate romaneasca de a arunca cu noroi in oamenii care vor sa schimbe ceva. Tu nu incerci sa schimbi nimic, tu doar arunci cu noroi in munca altora din comoditate.
      E mai comod sa spui ca cineva face ceva prost decat sa faci tu ceva bun.

   1. Nu, noi incercam sa te ajutam sa iti dai seama ca faci afirmatii false, fara sa ai o baza solida in ceea ce spui. Te las cu parerea ta gresita, dar am o rugaminte, sa promiti ca daca WebDollar nu va fi un scam, o sa imi dai un mesaj in care o sa recunosti ca ai fost doar un hater. Te asigur eu ca scopul WebDollar nu e un scam si ca intr-o zi o sa il folosesti si tu 😉

     1. Stim doar ca facem ceva util si care va avea succes si mai stim ca tu ca esti doar un hater incapabil.

  1. Bitcoin nu este preminata pentru ca Satoshi a MUNCIT (minat) pentru primele blocuri, ca nu mai erau alti mineri, bafta lui.
   Webdollar este scam pentru ca este preminata, adica cateva persoane o sa aiba deja monede fara sa munceasca pentru ele (alocate din pix). O moneda preminata nu are cum sa functioneze pentru ca pleaca deja cu ineficienta economica.
   Niciuna dintre criptomonedele importante (Bitcoin, Monero, etc.) nu este preminata.

   Opriti-va cu scamul asta. Faceti atata reclama si voi nici macar nu aveti nimic lansat, doar un prototip plin de buguri.

 3. Băieți, dacă tot sunteți supărați, încercați să folosiți argumente la ceea ce spuneți și să vorbiți decent, că nu are nimeni de câștigat din înjurături și aluzii triviale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.