RSTCenter.com s-a redeschis!

Probabil ca unii au observat ca RSTCenter.com s-a redeschis, dar pe un nou domeniu, http://rstforums.com

In continuare aveti primul post al lui Nytro de la redeschiderea forumului:

Pentru cei care nu stiu, sa aducem cateva lamuriri.

Ce s-a intamplat?

Totul a inceput asa:

Code:
http://webtv.realitatea.net/gruparea-de-hackeri-rst-center-anihilata_904638.html

Mai multe persoane au fost arestate pentru carding si vina a picat pe RST. De ce? Unele dintre persoanele arestate aveau cont aici.

Aveti aici si videoclipul baietilor veseli: http://www.diicot.ro/images/videos/a…28.11.2012.mp4

Ce e important: “efectuarea de operaţiuni frauduloase cu instrumente de plată electronică“. Mai multe detalii in comunicatul lor de presa: http://www.diicot.ro/index.php/arhiv…esa-27-11-2012

Screenshot: http://defcamp.ro/wp-content/uploads…11/rst_poc.png

Dupa cum puteti vedea si in comunicatul celor de la DIICOT, RST nu are nicio legatura directa cu acest sir de arestari.

RST nu e un grup criminalistic (informational) organizat ci o comunitate publica destinata tinerilor pasionati de securitate IT.

Tot ce are legatura cu frauda informationala, furtul cardurilor de credit, scam/phishing, skimming, licitatii false si multe altele, este STRICT INTERZIS pe RST.

Problema a aparut deoarece printre persoanele arestate a fost si o victima colaterala, care hosta atat RST, cat si multe alte site-uri importante, printre care si zoso: http://defcamp.ro/wp-content/uploads…1/zoso.ro_.png . Este penibil sa arestezi o persoana care gazduieste niste servere, nu avea cum sa stie ce se intampla pe fiecare server in parte, dar la cum functioneaza “justitita” in Romania ne putem astepta la orice.

De ce un alt domeniu?

Singura persoana care avea acces la vechiul domeniu, www.rstcenter.com, era tex, administrator RST si persoana care isi pierdea timpul hostand RST. Fiind arestat preventiv pentru 29 de zile, nu puteam avea acces la vechiul domeniu si am fost nevoiti sa alegem unul nou.

Aceasta este o modificare temporara, speram ca tex sa fie eliberat, apoi vom vedea ce este de facut in continuare.

Am revenit

Era pacat ca o intreaga comunitate sa sufere din cauza unor “carderi”, asadar am revenit.

Vreau insa sa va atrag atentia asupra unor aspecte mai putin cunoscute de voi, mai exact asupra legilor din Romania. Stiu, nu sunt bine definite, se pot interpreta, dar e important ca exista, si mai important este ca din cauza lor puteti avea probleme si incercam sa evitam acest lucru.

Legea 161/2003, “Prevenirea si combaterea criminalitatii informatice”: http://www.legi-internet.ro/legislat…formatice.html , printre altele, spune si:

Code:
   CAPITOLUL III
  Infracţiuni şi contravenţii 
    SECŢIUNEA 1
  Infracţiuni contra confidenţialităţii şi integrităţii datelor şi sistemelor informatice 
    Art. 42. - (1) Accesul, fără drept, la un sistem  informatic constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3  luni la 3 ani sau cu amendă.
   (2) Fapta prevăzută la alin. (1),  săvârşită în scopul obţinerii de date informatice, se pedepseşte cu  închisoare de la 6 luni la 5 ani.
   (3) Dacă fapta prevăzută la  alin. (1) sau (2) este săvârşită prin încălcarea măsurilor de  securitate, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani.
   Art. 43. -  (1) Interceptarea, fără drept, a unei transmisii de date informatice  care nu este publică şi care este destinată unui sistem informatic,  provine dintr-un asemenea sistem sau se efectuează în cadrul unui sistem  informatic constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2  la 7 ani.
   (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi  interceptarea, fără drept, a unei emisii electromagnetice provenite  dintr-un sistem informatic ce conţine date informatice care nu sunt  publice.
   Art. 44. - (1) Fapta de a modifica, şterge sau deteriora  date informatice ori de a restricţiona accesul la aceste date, fără  drept, constituie infracţiune şi de pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7  ani.
   (2) Transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani.
    (3) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (2) se sancţionează şi transferul  neautorizat de date dintr-un mijloc de stocare a datelor informatice.
    Art. 45. - Fapta de a perturba grav, fără drept, funcţionarea unui  sistem informatic, prin introducerea, transmiterea, modificarea,  ştergerea sau deteriorarea datelor informatice sau prin restricţionarea  accesului la aceste date constituie infracţiune şi se pedepseşte cu  închisoare de la 3 la 15 ani.
   Art. 46. - (1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 6 ani:
    a) fapta de a produce, vinde, de a importa, distribui sau de a pune la  dispoziţie, sub orice altă formă, fără drept, a unui dispozitiv sau  program informatic conceput sau adaptat în scopul săvârşirii uneia  dintre infracţiunile prevăzute la art. 42-45;
   b) fapta de a  produce, vinde, de a importa, distribui sau de a pune la dispoziţie, sub  orice altă formă, fără drept, a unei parole, cod de acces sau alte  asemenea date informatice care permit accesul total sau parţial la un  sistem informatic în scopul săvârşirii uneia dintre infracţiunile  prevăzute la art. 42-45.
   (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează  şi deţinerea, fără drept, a unui dispozitiv, program informatic, parolă,  cod de acces sau dată informatică dintre cele prevăzute la alin. (1) în  scopul săvârşirii uneia dintre infracţiunile prevăzute la art. 42-45.
   Art. 47. - Tentativa infracţiunilor prevăzute la art. 42-46 se pedepseşte. 
    SECŢIUNEA a 2-a
  Infracţiuni informatice 
    Art. 48. - Fapta de a introduce, modifica sau  şterge, fără drept, date informatice ori de a restricţiona, fără drept,  accesul la aceste date, rezultând date necorespunzătoare adevărului, în  scopul de a fi utilizate în vederea producerii unei consecinţe juridice,  constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
    Art. 49. - Fapta de a cauza un prejudiciu patrimonial unei persoane  prin introducerea, modificarea sau ştergerea de date informatice, prin  restricţionarea accesului la aceste date ori prin împiedicarea în orice  mod a funcţionării unui sistem informatic, în scopul de a obţine un  beneficiu material pentru sine sau pentru altul, constituie infracţiune  şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani.
   Art. 50. - Tentativa infracţiunilor prevăzute la art. 48 şi 49 se pedepseşte.

Ce inseamna asta? Folositi in pula mea Tor, VPN sau orice altceva pentru a va ascunde IP-ul cand faceti ceva. De asemenea aveti grija de “privacy”, nu faceti publice date personale, invatati sa va “ascundeti”.

In urmatoarele zile vom lua cateva decizii legate de acest aspect aici.

Diseara vom pune si certificatul SSL, nu va faceti griji pentru asta.

Si in acest post incercati sa va abtineti de la comentarii idioa

Silviu Stroe
I'm Silviu and I run Brainic, a mobile-focused software agency. I'm also a member of Nokia and Yahoo wall of fame. My interests are in low-code/no-code development and bleeding-edge technologies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *