Emulare Android pe Windows: Instalare aplicatii de tipul WhatsApp pe Laptop/PC cu Windows

Multa vreme, multi dintre noi au cautat o solutie fiabila in a avea instalate pe Laptop/PC (cu sistem de operare Windows, Linux sau Mac) aplicatii android cum ar fi serviciul de mesagerie WhatsApp, Viber sau anumite jocuri, iar altii pentru a face application developement mult mai usor si customizabil.

Pentru a putea virtualiza sitemul de operare android avem nevoie de software-ul numit GenyMotion pe care il putem descarca de aici. Am ales acest soft, pentru ca din toate celelalte testate de catre mine, acesta este cel mai user-friendly, mai stabil si mai usor de folosit de catre oricine. Eu il folosesc pe un Windows 7 SP1 x64.

Procesul de instalare este destul de simplu. Trebuie sa acceptati instalarea driverelor necesare pentru ca totul sa functioneze la parametrii normali.

Apoi va trebui sa va faceti un cont gratuit la ei pe site, mai exact aici cu care va trebui sa va logati in soft.  Dupa logare, va recomand sa va alegeti un model de telefon cu ultima versiune de Android.

Dupa ce procesul s-a finalizat, puteti sa descarcati WhatsApp de pe site-ul lor, navigand cu browserul “telefonului” din sistemul de operare nou creat pe pagina lor oficiala: http://www.whatsapp.com/download/?l=ro si sa descarcati WhatsApp pentru Android. Dupa acesta s-a instalat si vreti sa va logati, va trebui sa asteptati cele 5 minute, cat dureaza verificarea mesajului, iar apoi sa alegeti optiunea de verificare prin apel. Dupa aceasta un robot va va suna si veti primi codul de 6 cifre necesar la validarea logarii.

Sper ca acest mic tutorial sa va fie de folos! Pentru nelamuriri, nu ezitati sa lasati un comentariu! Bye! 😀

Silviu Stroe
I'm Silviu and I run Brainic, a mobile-focused software agency. I'm also a member of Nokia and Yahoo wall of fame. My interests are in low-code/no-code development and bleeding-edge technologies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *