graphics.h si OpenGL in CodeBlocks

Fiind student, m-am confruntat zilele acestea cu o problema (de fapt, ne-am confruntat). Versiunea actuala de CodeBlocks, si nu numai nu vine configurata in nicun fel pentru a ne folosi de partea grafica a programarii.

Am intampinat ceva probleme in configurarea CodeBlocks-ului pentru a folosi headerul graphics.h, iar programul nou compilat imi dadea “Not responding”, cea ce insemna ca ceva nu e bine. Asadar, observand aceste lucruri, un prieten mi-a dat ideea de a folosi compilatorul MinGW de la versiunea CodeBlocks-EP si asa am rulat programe grafice pe cea mai noua versiune de CodeBlocks folosind acea versiune a compilatorului MinGW.

Prin urmare, am decis sa fac un installer preconfigurat, care sa foloseasca ce am spus mai sus, iar in plus sa vina configurat si pentru a folosi OpenGL.

Prin urmare, am realizat un pachet, pe care l-am numit CodeBlocks Graphic Edition.

Acesta trebuie doar descarcat si instalat, configurarile pentru a folosi pachetele grafice amintite mai sus fiind facute automat.

Puteti descarca kitul de instalare de aici.

Spor la lucru! 😀

Silviu Stroe
I'm Silviu and I run Brainic, a mobile-focused software agency. I'm also a member of Nokia and Yahoo wall of fame. My interests are in low-code/no-code development and bleeding-edge technologies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *