Instalare DD-WRT pe TP-Link TL-WR740N

In acest mic tutorial am sa va prezint cum sa instalati panoul de control DD-WRT pe router-ul dvs. TP-Link TL-WR740N, revizia 4.x (Download aici pentru alte revizii)

Pentru inceput descarcati aceasta arhiva (parola este: silviustroe.com), in care o sa gasiti 2 fisiere:

Fisierul principal prin care faceti trecerea la DD-WRT, l-am redenumit wr740nv4_en_3_16_6_up_boot(130529).bin pentru a putea “pacali” sistemul de upgradare a routerului si a putea instala DD-WRT pe routerul TP-Link WR740N, iar al doilea fisier tl-wr740nv4-webflash.bin vine ca un upgrade la noul sistem.

Pentru a putea instala DD-WRT, va logati in panoul de control al routerului TP-Link, accesand tplinklogin.net sau 192.168.1.1.

Accesati din meniul din stanga “System tools”, iar apoi “Firmware upgrade”, exact ca in imaginea de mai jos:

factoryfirmwareupgradegerman

Aici veti alege fisierul cu numele: wr740nv4_en_3_16_6_up_boot(130529).bin si veti apasa butonul Upgrade.

Veti astepta sa se instaleze DD WRT cateva minute, apoi veti intra in “Administration” , tabul “Firmware Upgrade”, unde veti alege fisierul cu numele tl-wr740nv4-webflash.bin si veti apasa din nou Upgrade, ca in poza de mai jos.

ddwrt_firmware

Si asa se termina instalarea panoului de control DD-WRT pe routerul dvs. TP-Link TL WR740N.

Acum aveti un router modat, cu mult mai multe optiuni, acces SSH si Telnet si va puteti creea chiar un mini server web pe acesta.

Atentie: Tot ce faceti e pe propria raspundere! Nu imi asum niciun risc pentru eventualele pentru eventuala brickuire (stricare) a routerului!

Silviu Stroe
I'm Silviu and I run Brainic, a mobile-focused software agency. I'm also a member of Nokia and Yahoo wall of fame. My interests are in low-code/no-code development and bleeding-edge technologies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *