Libertatea.ro si concursuri fara castigatori

Pe data de 19 decembrie 2012, libertatea.ro a organizat un concurs numit “Impodobeste-mi bradul”.Am observat din primele zile de concurs ca lumea distribuie Facebook, propriul link pentru ca ceilalti sa ii “impodobeasca bradul”.Deoarece nu am fost prea interesat sa intru atunci sa vad despre ce e vorba, pe 25 decembrie am decis si eu sa ma inscriu in concurs.

Prima greseala pe care am observat-o: in regulamentul oficial, care il puteti descarca de aici, este aceea ca, concursul se finalizeaza pe data de 28 decembrie 2012, iar pe site, la sectiunea intrebari, care o puteti vedea aici, concursul se finalizeaza pe 29 decembrie 2012. Am reusit sa termin pe locul 1 acest concurs, care normal, trebuia sa se finalizeze pe 28 decembrie ora 11:59 PM dupa regulament, dar si mai “normal”, sa nu fim rai, trebuia sa se termine pe 29 decembrie ora 11:59, dar nu, concursul s-a terminat cand s-au trezit domnii care administreaza site-ul, in ziua urmatoare dupa pranz. Dupa cum vedeti in print-ul acestaĀ si acesta, domnii nu s-au sinchisit sa mai spuna cine a castigat ceva si cine nu, mai mult, posteaza in prostie articole de toata jena pe pagina lor de Facebook, in loc sa ne dea un raspuns. Mai mult, cineva se pare ca i-a contactat si se pare ca abia “luni”, vor fi postate de fatada niste nume, bineinteles, prieteni si amici de-ai lor.Mai mult, am aflat ca asemenea concursuri, organizate tot de catre dansii in trecut, erau defapt doar metode de a atrage lumea pe site-ul lor, iar premiile erau impartite “intre prieteni”.

Si ca o concluzie, un concurs de genul, cu multe ambiguitati in regulament, cu personal care nu se ocupa de oprirea acestuia la timp si afisarea rezultatelor si folosirea in paralel a unui sistem de voturi cu un sistem de tragere la sorti ar trebui sa ne dea de gandit!

Rusine Libertatea!

Edit: 5 ianuarie si castigatorii nu s-au afisat! Dovada

Edit2: 7 ianuarie dimineata si nici acum nu s-au afisat castigatorii.. Halal Libertatea.ro!

Edit3: Abia spre seara s-au afisat castigatorii, exact cum banuiam, iar nimeni care a fost in primii 20 de participanti nu a primit nimic. Nu mai zic de mine, care am fost primul si nici macar in “Lista castigatori cadouri” nu m-am regasit! šŸ˜€

Concluzie: Nu mai paricipati (particip) la orice rahat de concurs organizat de o publicatie de toata jenam care abia dupa 4 zile, decide sa publice niste nume de castigatori care nici macar nu au de-a face cu concursul! C’est la vie..

 

Silviu Stroe
I'm Silviu and I run Brainic, a mobile-focused software agency. I'm also a member of Nokia and Yahoo wall of fame. My interests are in low-code/no-code development and bleeding-edge technologies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *